Innehåll

[addtoany]

Hitta rätt verktyg

I Excel finns det många olika verktyg. Det finns till exempel verktyg för att färglägga celler, verktyg för att skapa diagram och verktyg för att ändra färger i diagram. Alla dessa verktyg kan nås genom olika menyer. Den viktigaste platser för åtkomst till verktyg är menyfliksområdet. Genom menyfliksområdet kan du som användare nå alla vanliga verktyg i Excel, och det är också en bra plats för att upptäcka nya verktyg.

Menyfliksområdet

Genom menyfliksområdet kan du komma åt så gott som alla verktyg som finns tillgängliga i Excel. Startfliken innehåller de vanligaste verktygen men det finns många smidiga verktyg i de andra flikarna också. Var inte rädd att spara och experimentera!

menyfliksomr

Menyfliksområdet är uppdelat i grupper. Klicka på den svarta pilen Pil i nedre högra hörnet av en grupp för att se fler alternativ som rör den gruppen.  Genom att hålla muspilen över ett verktyg kan du få en kort förklaring till verktyget.

När du markerar ett infogat objekt (figur, bild, diagram, tabell, pivottabell) så kommer det upp nya tabbar med särskilda verktyg för just det objektet.

diagramverktyg

Verktygsfältet Snabbåtkomst

Verktygsfältet Snabbåtkomst innehåller knappar för kommandon som syns oavsett vilken flik som är vald. Du kan lägga till verktyg från menyfliksområdet genom att högerklicka på det valda verktyget och välja ”Lägg till i verktygsfältet Snabbåtkomst”.

Grundkurs (15)

Genvägsmenyer

Du får upp genvägsmenyer när du högerklickar på någon markering (blad, rad, kolumn, cell, diagram, tabell, figur, etc.) eller när du gör markeringar och Excel vill hjälpa till. I genvägsmenyerna finns snabb åtkomst till de verktyg som Excel tror är mest relevanta för din markering. Alla dessa verktyg kan även nås genom menyfliksområdet.

Grundkurs (17)

Grundkurs (18)

Några av våra kunder

Vi har både stora företag och små företag som kunder.

Kontakta oss

Experter på Excel

Vi är bland landets främsta Excelexperter. Vi hjälper er att använda Excel på bästa sätt och uppnå bättre resultat snabbare.
Kontakta oss