Excelkonsulter med affärsfokus

 

Excelkonsult försäljning

Ibland är vissa processer för komplexa för era anställda, låt oss ta över hela flödet

Ibland är vissa processer för komplexa för era anställda, du kan såklart anställa en expert på heltid, men det blir dyrt och kanske räcker inte de svåra uppgifterna för att fylla upp en heltidstjänst. Då kan vi ta över hela flödet. Ni lägger upp käll-filerna i en dropbox eller liknande och vi kör processen och lägger upp filen när vi är klara.

Excelkonsult försäljning

Kan man göra mobil-appar i Excel? Självklart!

Vi kan dels göra både enklare och mer avancerade mobil-appar i Excel. De är perfekta för säljare, hantverkare och annan rapportering från fältet. Vi kan även bistå med utveckling av traditionella mobil-applikationer med hjälp av samarbetspartners.

Excelkonsult försäljning

Vissa fält kan aktiveras och kopplas upp till en bakomliggande databas

Vi kan koppla upp specifika celler till en SQL-databas. På så sätt kan era medarbetare fylla i kalkyler, produktinfo, och kunddata och det sparas i en SQL-databas. Detta så att någon annan senare kan hämta datan som laddats upp.

Excelkonsult försäljning

Sitter du med en verksamhetskritisk excelmodell? Vad händer om den går sönder? Who you ’gonna call?

Är hela er verksamhet beroende av en specifik Excelmodell? Vad händer den dagen den slutar fungera? Då vill du att vi skall ha gått igenom den och dokumenterat den innan det händer.

Affärskonsult försäljningsanalys excelkonsult

Fungerar era excelmodeller bra? Men de ser för tråkiga ut? Det löser vi

Vi inte bara experter på formlerna och koden, vi är även pålästa i färg-psykologi och användarvänlighet. Har ni en färdig grafisk profil så finns det ingen anledning till att ni inte skall ha den profilen även era Excelmodeller.

Vi är experter på Microsofts ekosystem för datalagring, analys och visualisering

BI (business intelligence) är ett snabbväxande område som har blivit allt viktigare för företag. BI handlar om att göra om rå data till meningsfull information som kan ligga till grunden för beslutstagande. BI-teknologier gör det möjligt att göra upptäckter och besvara frågor baserat på data. Målet är att hjälpa användare att identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter.

I våra projekt arbetar vi ofta med Power BI, Access, SQL Server, SharePoint och Excel

När vi genomför projekt mot mindre organisationer ingår ofta att skapa Accessdatabaser. När vi genomför projekt mot större organisationer ingår ofta att koppla upp sig mot deras SQL Server databaser. Utöver att bygga databaser bygger vi ofta verktyg för analys och presentation i Excel och Power BI.

excelkonsult

 

Våra Excelkonsulter utvecklar i Excel

Vi utvecklar alla typer av Excelbaserade lösningar. Det finns flera anledningar till varför Excel är ett utmärkt verktyg för att skapa kundanpassade IT-lösningar:

  • Användarna har tillgång till Excels rika funktionalitet. Användarna behöver inte längre exportera till Excel för att göra analyser.
  • Användarna är redan vana vid Excels gränssnitt och kan därför komma igång med den nya lösningen snabbt.
  • Vi kan använda Excels inbyggda funktionalitet för att utveckla kundanpassade lösningar på mycket kortare tid och därmed till lägre kostnad än det tar att utveckla samma lösning med andra tekniker.
excelkonsult stockholm

Office 365 och Excel Online

De flesta Excelbaserade lösningar är byggda för att användas av en person åt gången. Men det är numera även möjligt att bygga Excellösningar som kan användas av flera personer samtidigt. Detta har blivit möjligt genom Office 365 och Excel Online. 

Har ni mallar och lösningar som är byggda i gamla versioner av Excel kan vi självklart hjälpa er att anpassa och uppdatera dem till de nya versionerna av Excel och samtidigt göra dem tillgängliga för flera samtida användare.

Microsoftprodukter för datalagring, analys och visualisering

Alla våra Excelkonsulter är experter på Microsofts ekosystem för datalagring, analys och visualisering. Vi kan hjälpa er med Power BI, Access, SQL Server, SharePoint och Excel.

Några företag som anlitat oss som Excelkonsult

Vi har både stora företag och små företag som kunder.

Kontakta oss

Experter på Excel

Vi är bland landets främsta Excelexperter. Vi hjälper er att använda Excel på bästa sätt och uppnå bättre resultat snabbare.
Kontakta oss

Vanliga frågor om vad en Excelkonsult kan hjälpa till med

Jag har en gammal Excelmall som inte fungerar, kan ni laga den?

Vi kan oftast laga gamla Excelmallar. Frågan är om det är den bästa lösningen för dig eller om du kanske faktiskt behöver uppdatera och justera mallen för att den ska ge organisationen ett högt värde. 

Kan ni integrera Excel till vårt affärssystem?

Oftast kan vi det, men det beror självklart på vad ni vill ha gjort och vad det är för system ni har. 

Skapar ni pivottabeller i Excel?

Självklart gör vi det. Pivottabeller är ett kraftfullt och flexibelt verktyg för analys av data. Vi arbetar dagligen med avancerade pivottabeller.