Power BI konsult

Kontakta oss för att prata med en Power BI konsult. Vi är experter på Microsofts ekosystem för datalagring, analys och visualisering. I våra projekt arbetar vi ofta med Power BI, Access, SQL Server, SharePoint och Excel. Power BI är ett samlingsnamn för Microsofts nya verktyg och tjänster för Business Intelligence.

 

 
power bi konsult

 

Business intelligence

BI (business intelligence) är ett snabbväxande område som har blivit allt viktigare för företag. BI handlar om att göra om rå data till meningsfull information som kan ligga till grunden för beslutstagande. BI-teknologier gör det möjligt att göra upptäckter och besvara frågor baserat på data. Målet är att hjälpa användare att identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter.

Microsofts Powerverktyg för BI

Power BI inkluserar nedanstående kraftfulla verktyg. De har funnits i Excel sedan Excel 2010 och Excel 2013 och finns numera även i Power BI Desktop.

  • Power Query för att hämta data från olika källor och förbereda för analys.
  • Power Pivot för att skapa en modell av hur data är sammankopplad.
  • Power View för att för att skapa interaktiva grafiska rapporter.
  • Power Map för att presentera geografisk data.

PowerBI.com

PowerBI.com är Microsofts molnbaserade tjänst för BI. Med PowerBI.com har det blivit möjligt att skapa rapporter för företaget i molnet utan att behöva sätta upp en egen server. Det går att hämta data från olika databaser, Excelfiler och andra tjänster och kombinera dessa i flexibla och vackra rapporter och dashboards. PowerBI.com är anpassad till datorer, tablets och mobiltelefoner.

Power BI Desktop

Power BI Desktop är en ny dektopprodukt från Microsoft. Power BI Desktop innehåller verktygen Power Query, Power Pivot, Power View och Power Map. Detta är BI-verktyg som tidigare endast fanns i Excel (och till viss del SQL Server) men som nu också finns i Power BI Desktop. Med Power BI Desktop är det möjligt för företag att skapa BI-lösningar med Microsofts Powerverktyg utan att behöva gå via Excel.

BI-konsult som kan Excel

Excel innehåller precis som Power BI Desktop verktygen Power Query, Power Pivot, Power View och Power Map. I Excel finns även som bekant pivottabeller, formler och mycket annan funktionalitet. Beroende på om man vill använda all den funktionalitet som finns i Excel eller inte så kan man välja att använda antingen Power BI Desktop eller Excel för att skapa sin BI-lösning.

Kontakta oss

Exceldepartment är erfarna Excelkonsulter som löser det mesta inom Power BI. 

Maila oss på info@exceldepartment.se eller ring 010-264 20 20 så hjälper vi dig!

 

Några av våra kunder inom power-BI

Vi har både stora företag och små företag som kunder.

Kontakta oss

Experter på Excel

Vi är bland landets främsta Excelexperter. Vi hjälper er att använda Excel på bästa sätt och uppnå bättre resultat snabbare.
Kontakta oss