Innehåll

[addtoany]

Excelmallar – Bygga mallar i Excel

Med Excelmallar kan du spara tid och göra bättre analyser med hjälp av Excel om och om. Excelmallar kan vara enkla blanketter eller mer komplicerade räknesnurror.

Exempel på Excelmallar

Några vanliga exempel på Excelmallar är:

  • Fakturor som du fyller i och skickar varje gång en kund gör en order
  • Offertkalkyler som du arbetar i för att hitta en försäljning som är attraktiv för både kunden och ditt företag
  • Projektbudgetar som projektledare fyller i på ett enhetligt sätt och där de samt projektkoordinatorn får hjälp till översikt
  • Gantt-sheman för projektplanering
  • Investeringskalkyler som du som rådgivare visar upp vid köp av bostad, värdepapper eller annan typ av produkt
  • Blanketter
  • Tidrapporter

HiRes_resized

Det finns stor variation mellan alla olika typer av dokument som kallas för Excelmallar. Några saker som gör Excel attraktivt för mallar är:

Fyll inte i data mer än en gång

Med Excel behöver du bara fylla i data en gång. Om du tidigare har fyllt i blanketter i Word så känner du igen att man behöver fylla i samma sak på olika blad. I Excel räcker det med att fylla i datan en gång. Därefter kan du länka till alla andra platser i mallen där du behöver ha samma uppgift.

Gör avancerade analyser på ett ögonblick

Med Excelmallar kan du bygga upp räknesnurror som du kan använda om och om igen. Det kan till exempel handla om att fundera på lönsamheten av en offert medan du är i samtal med en kund. Med en begåvad räknesnurra i Excel så kan du snabbt räkna på olika möjliga scenarion och arbeta dig fram till en försäljning som är attraktiv för både dig och kunden.

Hjälp användare att göra rätt

Du kan använda smart färgkodning och annan formatering för att hjälpa användare att inte glömma att fylla i obligatoriska fält. Du kan även låsa celler som behöver synas men där användaren inte ska kunna råka ändra värdet.

Bibehåll din grafiska profil

I Excel kan du använda företagets färger, loggor och typsnitt precis som i företagets övriga kommunikation.

Få utskrifter som du vill ha dem

Du kan skapa mallar i Excel som ser bra oavsett vilken skrivare som används vid utskrift. Excel är fantastiskt på att beräkna och strukturera siffror, men programmet kan stå rakryggat även när det talas om utskrifter och sidlayout.

Några av våra kunder

Vi har både stora företag och små företag som kunder.

Kontakta oss

Experter på Excel

Vi är bland landets främsta Excelexperter. Vi hjälper er att använda Excel på bästa sätt och uppnå bättre resultat snabbare.
Kontakta oss